Разкриха Център за слухова и говорна рехабилитация в София

Мисия София

26-01-2015, 08:37

Снимка:

investor.bg

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Преди няколко месеца Столичен общински съвет взе решение и предостави на Сдружение „Здраве за всички“ помещение в сградата на болница „Царица Йоанна – ИСУЛ”

Столична община има устойчива политика в подкрепа работата за хората с увреждания и предоставените услуги в тази област. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при разкриването на Център за слухова и говорна рехабилитация. На събитието присъства и председателя на Столичен общински съвет Елен Герджиков.

Преди няколко месеца Столичен общински съвет взе решение и предостави на Сдружение „Здраве за всички“ помещение в сградата на болница „Царица Йоанна – ИСУЛ” за разкриване на Център за слухова и говорна рехабилитация.

Сдружение „Здраве за всички“ е неправителствена организация работеща в подкрепа на интеграцията на хората с увреждания в България. Едно от направленията, по които работи е осигуряването на комплексно обслужване с медицински изделия и помощни средства за хората с увреждания. През годините има редица успешно реализирани проекти, като „Право на избор“, „Национална мрежа на социалните предприятия за хората с увреждания“ и други подкрепени и финансирани от Фондация“Каунтърпарт“-САЩ, ФРМС, USAID и други донорски организации.

Центъра за слухова и говорна рехабилитация предоставя комплексни услуги за пациентите със загуба на слуха и болните с рак на ларингса.
Ще се предоставят следните безплатни услуги: аудиометрично изследване на слуха; тестване, напасване, адаптиране, настройка и програмиране на слухови
апарати; вземане на мярка за отливки на външния слухов проход; избор на различни марки и модели слухови апарати отпускани по реда на Наредба № 2 на МТСП; консултации на ларингектомирани болни за избор на говорен апарат, аксесоари и консумативи; предоставяне на наръчници и инструкции за правилна експлоатация на медицинските изделия и начина на живот с тях.