Удвояват пътя Пловдив - Асеновград

Животът

26-01-2015, 12:46

Снимка:

ivantotev.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Парите ще дойдат по ОП "Региони в растеж"

Пътят Асеновград-Пловдив ще бъде удвоен, заявиднес на брифинг в областната администрация  депутатът от ГЕРБ Атанас Ташков. Най-вероятно строителните работи ще започнат през лятото, в краен случай до края на тази година, уточни Ташков. Шосето е приоритет в следващия програмен период и разширението му е потвърдено на срещата в петък с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Пътят Пловдив-Асеновград ще бъде реализиран по ОП "Региони в растеж", съобщи още Ташков. Освен че пътят ще бъде удвоен, ще бъдат изградени и две кръгови кръстовища. Предстоят няколко процедури по отчуждаване на имоти по трасето. Дължината на пътя е 10 километра, а стойността на строителните дейности ще е от порядъка на 20 млн. лева.

За Голямоконарско шосе също има проект, но трябва да се търсят пари, каза областният управител Розалин Петков. Няма осигурени средства засега и за околовръстния четирилентов път с дължина 6 км. Проектът е внесен за одобрение.

Депутатите от ГЕРБ Меенда Стоянова, Стефан Дедев, Петър Петров и Димитър Лазаров увериха, че ще се търсят средства за пътищата Баня-Карлово, Кричим-Девин, Асеновград-Кърджали, а също така за 6 км отсечка за пътя за Лилково, където няма настилка.