Пълна промяна за площадката над Тунела след два месеца

Мисия Пловдив

26-01-2015, 12:21

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Цветен надпис pLOVEdiv ще посреща туристите

Два месеца труд и близо 200 000 лева ще са необходими за пълната промяна на площадката на улица „Съборна” в Стария град, откъдето се открива прекрасна панорама към града. Това стана ясно при старта на благоустройството на пространството над Тунела в Стария град. 

Площадката се намира точно срещу катедралния храм "Св. Богородица" и там повече от 20 години е имало заведение, което е пречело на прекрасната гледка към града, както и на зоната, която води към Стария град. Тук общината предвижда да  има пейки, озеленяване, ново осветление, както и нова настилка от оригинални плочи. 

16 прожектора ще бъдат насочени към надпис от цветя, на който ще пише pLOVEdiv. Райграс и цветни композиции ще се появят на мястото още през пролетта.

Това ще бъде площадка, на която ще се спират туристите и ще разглеждат града, каза още Тотев. На практика панорамната площадка ще бъде новата връзка от пешеходния квартал "Капана" през Тунела- Север и връзките със Стария град. Общината направи процедура за тротоарни настилки за над 3,5 млн. лева, от която сума се отпускат средства за площадката. Ще се ремонтира скоро и ул.”Криволак”,  напомни кметът.