Областният иска законови промени за повече права над държавните имоти

Мисия Бургас

26-01-2015, 12:48

Снимка:

снимка, бургас инфо

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първо в Бургас: Таксите за деткса градина ще се плащат в нета

Чолаков се срещна с бургаските депутати за съдействие

Да бъдат извършени законодателни промени, които да дадат на областния управител повече правомощия за управлението и стопанисването на държавните имоти е поискал днес Вълчо Чолаков от депутатите избрани от Бургаски регион.
Днес в сградата на Областна управа, Чолаков се срещана за пръв път от както е назначен на поста с бургаските народни представители.Поканата му бе уважена от депутати от всички групи без Патриотичния фронт.
Пред народните представители Чолаков е поставил искане, те да насочат усилията си в извършване на законови промени, които да дадат възможност на областния управител да се разпорежда по качествено с държавните имоти, които трябва да управлява. 
По думите на Чолаков на територията на областта има имоти, които са в много тежко експлоатационно състояние. Единственият вариант по който може да се подобри тяхното състояние е, ако държавата ги ремонтира, а тя няма пари за това. Областния управител може да ги отдаде под наем само, чрез търг, но никой наемател не иска да ги вземе, тъй като те са в лошо състояние и трябва да се плаща наем и отделено наемателят да извършва ремонт.
„Ако в закона се предвиди възможен вариант за отдаване, чрез конкурс , то имотът ще може да бъде отдаван на наемател само срещу задължение за извършване на съответен ремонт.По този начин за определен период от време държавата ще се лиши от приход на наем, но ще има един ремонтиран имот, който в бъдеще ще е с по-висока стойност”, каза Вълчо Чолаков.