ББЦ: Ковачки изкупи депутатите на Бареков, за да гласуват с властта

Мисия Пловдив

26-01-2015, 16:09

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Партията била стабилна, според пловдивското ръководство

Тримата депутати от партията на Николай Бареков – Мартин Иванов, Светлин Танчев и Георги Ковачев няма да напускат парламентарната група „Български демократичен център”, въпреки че я смятат за гротескна и зависима от изпълнителната власт.

Те ще гласуват по съвест и срещу предложенията на властта, за да бъдат единствената стабилна опозиция в Народното събрание. Това стана ясно от изявление на народния представител от Пловдивска област и областен председател на ББЦ Мартин Иванов. Хората на Бареков се извиниха на избирателите си за коалирането с ЛИДЕР на бизнесмена Христо Ковачки, когото определиха като олигарх и го обвиниха, че е изкупил депутатите на ББЦ, за да има собствена парламентарна група, с която да подкрепя управляващите. 

Председателят на младежката организация и говорител на ББЦ Никола Митев прогнозира, че скоро ЛИДЕР на практика ще имат самостоятелна група от 12 депутати, в която ще се завърне и пловдивчанката Ана Баракова. 

Партията на Бареков е здрава и стабилна и ще се яви самостоятелно на местните избори, като по места ще се преговаря с други политически формации за качествени и градивни кандидати за управление, обясниха от пловдивското ръководство на ББЦ. Те отрекоха оповестеното малко по-рано от националния координатор на ЛИДЕР Стилиян Аврамов масово прехвърляне на пловдивски членове на ББЦ към партията на Ковачки. Така са направили досегашният председател на партията на Бареков в район „Западен” Юри Величков и зам.-председателят на ББЦ в "Централен" Максим Петков. От ЛИДЕР обаче признаха, че нямат данни, колко от членовете на ББЦ ще се влеят в техните редици. 

На предстоящите местни избори партията на бизнесмена Ковачки щяла да бъде подкрепена от обединение на повечето военно-патриотични организации в страната – Военен съюз. До есента БДЦ пък щяла да се превърне в сериозна коалиция със стабилно участие на кметските избори, прогнозираха от ЛИДЕР.