От днес: 26 пощенски станции в Пловдивско приемат данъчни декларации

Парите

27-01-2015, 08:00

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

В Пловдив са 9, останалите са в областта

26 пощенски станции в Пловдивска област ще приемат от днес годишни данъчни декларации, съобщават от териториалната дирекция на НАП Пловдив. Услугата ще функционира до края на данъчната кампания, която за дружествата продължава до 31 март, а за физическите лица до 30 април.

В готовност за прием на формуляри са 9 пощенски клона в Пловдив, два в Асеновград и по един във всички по-големи населени места – Карлово, Първомай, Садово, Раковски, Кричим, Куклен, Перущица и други.

Служителите на пощите вече са обучени от експерти от НАП Пловдив по отношение новостите в тазгодишната данъчна кампания, а гишетата са снабдени с достатъчно на брой декларации и приложения към тях. От Агенцията обръщат внимание, че на гише в пощите се приемат единствено годишни данъчни декларации, а не всички видове данъчни и осигурителни образци.

Препоръчително е клиентите да проверяват предварително вписаната в образците информация, както и да бъдат налични необходимите за прилагане: служебни бележки за изплатени доходи, удостоверение от ТЕЛК или документи за ползван ипотечен кредит в случай на данъчно облекчение и др.

Така вариантите за подаване на годишни декларации за гражданите и бизнеса вече са, освен на място в офисите на НАП, на гише в 26 пощенски станции, по пощата като писмо , като е препоръчително с обратна разписка, и по интернет с електронен подпис или ПИК.