Обществено обсъждане за обновяване на пространството пред ГДК

Общественото обсъждане на резултатите от конкурса за обновяване на пространството пред Дома на културата „Борис Христов” в Пловдив ще се състои днес от 16 часа във фойето на Дома. То се провежда от ONE ARCHITECTURE WEEK - организатор на конкурса, пловдивското дружество на Съюза на архитектите в България и пловдивската регионална колегия на Камарата на архитектите в България.

Конкурсът за обновяване на пространството пред Дом на културата “Борис Христов” бе обявен като национален на 20 октомври 2014 година. До крайната дата за подаване на проекти, 29 декември, бяха получени 20 предложения. На 10 януари жури избра и класира три проекта за финала. От тях Общинският съвет - Пловдив ще избере победител в началото на февруари.

До 30 януари финалистите, както и още пет отличени от журито проекти, ще бъдат изложени във фоайето на Дома на културата. До тази дата всеки посетител може да изрази своето предпочитание, на място при изложбата или през онлайн анкета, за един от трите проекта-финалисти, който  да бъде реализиран. Гражданският вот, както и класирането на журито имат препоръчителен характер за финалното решение на Общински съвет.