Закопчаха Виктор Николаев в ефир!

Телевизионният водещ "закачен" за гривна за проследяване

 Доброволецът Виктор Николаев се съгласи да стане "престъпник", за да демонстрира как работят електронните гривни, предвидени за нарушилите закона и изтърпяващи наказание "пробация".Като в истински американски екшън електронната гривна щракна върху глезена на тв водещия. Преди това му бе взета мярка, за да може устройството да пасне на крака му.
"Викторе, страх ли те е?", съчувствено попита колежката му Ани Цолова.
Той обаче не показа ни най-малко притеснение от факта, че е "закопчан". Дамите, които донесоха в студиото специалната техника, обясниха какви са параметрите на гривните, как действат те и че е абсолютно безсмислен всякакъв опит те да бъдат свалени. „В момента имаме 67 гривни за проследяване на престъпници, а по проект трябва да са 180”, обясни Валентина Караганова, ръководител на проекта за електронен мониторинг, съобщи Нова ТВ.
По думите й в момента такива гривни се слагат на лица, осъдени на пробация, предсрочно освободени, лишени от свобода. „Предстои домашният арест също да бъде включен”, каза тя. Осъденият носи гривната на крака си, а тя подава 24 часов сигнал към контролен център. Ако се опита да се свали, тя започва да подава сигнал. Гривната дава възможност и за GPS проследяване.
"Нямате никакъв шанс да избягате с тази гривна", увериха Николаев двете дами.
Той обаче спокойно завъртя крак, без да се смущава от задействаната сигнализация - показваща, че с гривната става нещо нередно.