Валери Божинов ще съди Спортинг

Спорт

27-01-2015, 14:28

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Божинов с два гола в един мач за първи път от 8 месеца

Сагата между Валери Божинов и Спортинг няма край. След като дълго време португалският гранд съди българския футболист, сега нещата претърпяха обрат и самият Божинов може да създаде проблеми на клуба, съобщава „А Бола“.

Първоначално Спортинг съди нападателя, като от клуба искаха да получат компенсация за това, че той самоволно е напуснал клуба. Футболистът обаче спечели делото по този казус в Спортния арбитражен съд в Лозана и на база на това решение през ноември миналата година ФИФА отсъди „лъвовете“ да заплатят на Божинов част от заплатата му за юли 2013 г. и цялата за август (около 150 хиляди евро). В този период той официално бе част от отбора, но пък не е получавал възнаграждения.

Въпреки че от решението на ФИФА отминаха два месеца, „зелено-белите“ още не са платили въпросната сума на българина и заради това той и мениджърът му Георги Градев заплашиха Спортинг, че ще внесат официална жалба във ФИФА.

„В договора между Божинов и Спортинг е записано, че клубът се задължава да плаща данъците върху възнаграждението му. Това не се е случило, затова данъчните сега го притискат. Ще изчакаме две седмици. Ако през това време не се платят заплатите и данъците по тях, ще бъдем принудени и ще се оплачем във ФИФА“, обяви Градев пред най-голямото португалско спортно издание.

 

Източник: SPORTONLINE.BG