Пловдив се включва в проект за социално предприемачество

Мисия Пловдив

28-01-2015, 10:52

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В петък открива шивашко ателие за обучение на млади жени в Комплекса за социални услуги „Свети Георги”

Кметът на район „Централен” Георги Титюков и директор дирекция „Социална политика” в Община Пловдив Веселина Ботева взеха участие в българо-немски дискусионен форум, организиран от фондация „Национален алианс за работа с доброволци” (НАРД). Темата на срещата, в която участие взеха над 60 неправителствени организации и заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов и Дружеството за подпомагане на българските домове в Берлин, беше свързана с решаване проблемите на социалното предприемачество и подпомагане на хората в неравностойно положение и възможностите им за включване на пазара на труда.
Община Пловдив ще се включи в проекта още този петък – 30-ти януари, когато от 10 часа ще бъде открито шивашко ателие за обучение на млади жени в Комплекса за социални услуги „Свети Георги”.
„Идеята е да създадем трудови навици у млади жени, които нямат образование, никога не са работили, но имат желание да се учат.  Те ще получат професия посредством така нареченото социално предприемачество, където неправителствени организации и община си сътрудничат с подкрепата на социални работници и семейство”, обясни Веселина Ботева. Идеята е те да бъдат заети и да работят.
Целта на проекта е да се даде шанс на трайно безработните да получат професионални умения за бъдеща реализация.