Колко е богатството на Епъл?

Общество

28-01-2015, 17:16

Снимка:

pixabay.com

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Apple спря онлайн продажбите в Русия

Пазарната стойност на Apple мина $700 млрд.

Всеки американец може да получи по 556 долара

Знаете ли, че Епъл има толкова много пари, че спокойно може да си позволи да плати на всеки мъж, жена и дете в САЩ по 556 долара?

Производството и продажбата на скъпа електроника създадоха машина за пари, която светът не е виждал до момента. Към момента Епъл е натрупал рекордните 178 000 000 000 долара. Ако състоянието на компанията се раздели по равно всеки от 316-те милиона жители на САЩ, всеки от тях ще получи по 556 долара.
Това състояние се генерира от репутацията на компанията в света на потребителската електроника, дължаща се на нейната задълбочена философия за дизайна на продуктите им и невероятните рекламни кампании, чрез които се промотират. В това се включва и клиентска база, която е вярна на компанията и марката особено в Съединените щатите.
Инвеститорите са започнали да се докопват до част от тези пари под формата на дивиденти и обратно изкупуване на акции, но докато потребители са склонни да плащат цените на Епъл – компанията няма да може да се „отърве“ от парите си.
Никоя друга компания не може да се доближи до състоянието на Епъл, дори Майкрософт. Ако по същата логика разделим парите на Майкрософт на всички американци всеки от тях би взел само по 319 долара. А Майкрософт е най-близо след Епъл…
Е фенове на Епъл, сега може би ще искате да си върнете поне част от цената на последния ви iPhone, тъй като вие помогнахте за създаването на това състояние.