САЩ загуби близо 1 млрд. долара заради снежната буря

Ню Йорк търпи загуби от 200 милиона долара от спирането на транспорта

Синоптична прогноза донесе рекордни загуби зад Океана. „Историческа, животозастрашаваща и опасна". Така властите в Съединените щати определяха зимната буря, която връхлетя страната. А сега икономисти изчисляват „грешката за милиони“, предаде Нова телевизия.

Истината е, че прогнозите не бяха толкова неточни колкото изглеждат на мнозина. Но понеже Ню Йорк беше пожален от времето, реакцията е най-шумна.

Преспи сняг и наводнения продължават да създават проблеми на хората в Бостън, островите на Масачузетс, Мейн и Роуд Айлънд. Там ураганни ветрове със скорост от 80 - 100, а на някои места над 115 километра в час завихриха огромни вълни по крайбрежието. Резултатът е наводнения и скъсани предпазни диги. В Бостън изглежда, че ситуацията е най-драматична със сняг от близа 70 сантиметра.

Но за бизнеса и градските хазни несбъднатите прогнози ще костват до един милиард долара. Икономическите загуби за търговци, ресторантьори и друг вид бизнес ще бъдат от половин до един милиард долара, според изчисления на различни търговски асоциации.

Над 8 000 са отменените полети. Само Ню Йорк ще загуби 200 милиона долара от спирането на транспорта.