Пловдив ще поддържа Карловско и Асеновградско шосе

Мисия Пловдив

29-01-2015, 07:00

Снимка:

http://www.snews.bg

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Мотивът е, че общините "Родопи" и "Марица" нямат средства

Асеновградско шосе вече ще се поддържа от община Пловдив и със средства от бюджета. Пловдив ще асфалтира отсечката от караулката на КАТ до разклона.

Кметът Иван Тотев се е разбрал с колегата си от община „Родопи” Пламен Спасов и се очаква днес предложението да бъде гласувано на сесията на ОбС. Според предложението на кмета Пловдив поема грижада за стопанисването на 1165 метра от входно-изходното трасе. Мотивът на градоначалника е, че "Родопи" нямат достатъчно средства, а пътят е една от основните артерии и не бива да създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия. 
С община "Марица" също ще бъде подписано споразумение за изграждане на улично осветление на част от Карловско шосе до автомагистрала "Тракия". Предложението чака решение на Общинския съвет, а парите за стълбове и лампи също са планирани в бюджета за 2015 г. За първи път община Пловдив инвестира в пътища на други общини и без да поставя условия за наеми или данъци за имоти, които се намират край шосетата и сега се администрират от "Марица" и "Родопи".