Пет автомобила се сблъскаха във верижна катастрофа на разклона за Оризово снощи

Крими

29-01-2015, 10:33

Снимка:

архив starazagorautre.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

55-годишен мъж загина при сблъсък на два турски тира

Няма пострадали, пътят е бил затворен

Верижна катастрофа предизвика шофьор на цистерна около 19:50 ч снощи по АМ „Тракия”. Това съобщава МВР.

По пътя от Пловдив за Стара Загора се е движил т.а. „Скания Влекач” с прикачена към него празна цистерна, управляван от И.К. на 28 години от гр. Годеч.

На км 168+500 на автомагистралата (разклона за с. Оризово) водачът застига и удря отзад движещия се пред него камион „Волво” с прикачено полуремарке, управляван от Г.Т. на 52 години от гр. Бургас.От удара „Скания – та” се завърта, цистерната остава напречно на пътя, а кабината се откъсва, обръща се странично и временно затваря платната за движение.

След удара „Волво-то” продължава движението си на около 150 м от мястото на удара, след което спира. В цистерната последователно се удрят л.а. „Мицубиши Галант”, управляван от 25-годишне мъж от Чирпан, л.а. „Рено Меган”, управляван от 40-годишен мъж от Бургас и т.а. „Мерцедес 307 D”, управляван от 66-годишен мъж от Сливен.

В резултат на пътния инцидент пострадали няма. Нанесени са значителни материали щети последните три моторни превози средства, които от своя страна са нанесли щети по т.а. „Скания” и цистерната и камиона.

Пробите за употребата на алкохол на всички водачи са отрицателни. Временно движението по АМ „Тракия” е било преустановено в посока Бургас. За водачите е бил осигурен обходен маршрут - АМ „Тракия” – гр. Чирпан – пътен възел с. Свобода – АМ „Тракия”.