Първи Национален литературен конкурс в Царево

Туризъм

29-01-2015, 18:44

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Царево стартира кампанията за местните данъци и такси

„С море в сърцето” ще се популяризира литературата на български език

Община Царево кани всички заинтересовани да вземат участие в първото издание на Национален литературен конкурс „С море в сърцето”.

Желанието на организаторите е да се популяризира изключителното природно богатство и културата в района, които го превръщат не само в желана туристическа дестинация, но и в място за срещи на изкушените от литературата и от изкуството като цяло.

Конкурсът има за цел да популяризира литературата на български език, да подпомогне и да съучаства в случването на съвременния литературен процес.

Конкурсът е отворен за участие за всички български автори и е без възрастови ограничения. Предвиждат се две категории – за поезия (до 5 стихотворения, не повече от 5 страници, по 30 реда и по 60 знака на страница) и кратка проза (с общ обем до 5 стандартни страници, с 30 реда и по 60 знака на страница). Конкусът е явен. Всеки участник може да изпрати на посочения по-долу координати до пет творби в различните жанрове, придружени с кратка информация за автора, включваща биографична и творческа справка, както и данни за обратна връзка. Конкурсните произведения се журират от компетентно жури с тричленен състав.

Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” във всяка категория, получават грамота от Община Царево, картина и парична премия в размер на 300 лева. Наградите за второ място са 200 лв. Журито има право да присъжда и поощрителни награди.