Проектът за изграждане на метрото на бул. „Черни връх” се реализира в график

Обсъждат се възможности за отпушване на движението в района, увери Йорданка Фандъкова

Проектът за изграждане на метрото на бул. „Черни връх” се реализира в график. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на проверка, предаде „Фокус”. „25 хил. души ще могат да ползват метрото. В този участък има над 95 жилищни блока, търговски обекти, офис сгради – всички тези хора ще бъдат включени. Чрез довеждащия транспорт от съседните квартали хората ще могат да се възползват от метрото”, заяви Фандъкова. Кметът на Столична Община каза, че станцията при бул. „Черни връх” и разширението трябва да бъдат завършени през юни 2016 година. 

Фандъкова каза още, че хората се интересуват от сроковете най-вече заради въведените ограничения в движението в момента. 

„Затова ние правим тези проверки, за да сме сигурни, че обектите вървят в срок и ако може малко по-бързо и гъвкаво да се освобождава движението. За мен беше важно постепенно да планираме и възможностите за постепенно отпушване на движението. Това в момента е проблемен район”, каза още Фандъкова.
Тя заяви, че от юли месец постепенно ще започне освобождаване на движението като до края на август трябва да бъде отворен целият бул. „Черни връх”. 
„След това ще продължат подземните строителни дейности”, уточни Фандъкова. 
Тунелът се изгражда от страна на метростанция „Джеймс Баучер” е започнат, а това лято трябва да бъде изграден целият тунел.
Фандъкова допълни, че на този етап все още е рано да бъде проверяван графика на самото метро.