Столична община продължава с ремонтите на подлезите

Мисия София

29-01-2015, 15:20

Снимка:

район Северен

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Решават за наемите в подлеза на Централна гара

Ремонтират подлеза убиец на бул."България"

Ще продължим битката за тях, защото те са мястото, където пешеходците се чувстват най-сигурно, категорична е Фандъкова

Ще продължим битката за подлезите, защото те са мястото, където пешеходците се чувстват най-сигурно. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която направи проверка на строителството на метростанцията при бул. „Черни връх” и ул. „Сребърна”, предаде Агенция „Фокус”. 

Фандъкова обясни, че със започнатата преди две години от Столична община програма за ремонт, са били обновени подлезите по бул. „Цариградско шосе” и е бил направен ремонт на участъка от булеварда. Фандъкова припомни, че миналата година изцяло беше ремонтиран подлезът на Окръжна болница.

По думите й, миналата година започна ремонтът по бул. „България”, заедно с реконструкцията на трамвайната линия. „Спряхме обектите заради зимния период, но сега ще се възстанови работата по булеварда. Там сме поставили вече и видеонаблюдение”, заяви Фандъкова. Тя допълни, че подлезите по „Ботевградско шосе” вече са изцяло реконструирани. 

Фандъкова открои като проблем в поддържането и охраната на подлезите, където все още има вандалските прояви. 

„Поставяме осветление и само след няколко дни го няма, затова прибегнахме към охрана с тези изнесени центрове, както е първият такъв център на „Ботевградско шосе”, заяви Фандъкова. 

Тя каза още, че се реагира на всички сигнали. „Това е един непрекъснат процес и битка. Ще продължим тази битка, защото подлезите са мястото, където пешеходците се чувстват най-сигурно”, категорична бе Йорданка Фандъкова.