Райфъла: Невинен съм! Срещу мен има политическа поръчка

Съдът даде един час почивка

"Невинен съм. Срещу мен има политическа поръчка", заяви днес в съдебната зала Атанас Червенков - Райфъла, където се гледа мярката му за неотклонение. Районната прокуратура в Пловдив поиска мярка "задържане под стража" във връзка с поръчителство на убийство и няколко палежа на коли.

Съдът даде 1 час почивка, за да могат адвокатите на Червенков и другия задържан - Васил Василев, да се запознаят с материалите по делото. "Съпругът ми е крупен бизнесмен и не се занимава с кокошкарски изпълнения", каза пред журналисти съпругата му Евелина. Тя добави, че скоро всичко щяло да излезе наяве. 

Червенков е разследван за подбудителство към извършване на престъпления, като е наел няколко души да извършат покушение срещу неговия бизнес конкурент д-р Аргир Гяуров, както и да подпалят коли на ексдепутата Антоний Йорданов. Опитите за политическа кариера на Райфъла бяха свързани с "България без цензура", откъдето обаче беше "отлюспен" като "неблагонадежден". За кратко той бе и областен координатор на АБВ за Пловдив.