Първа среща в Добрич по повод предстоящото саниране

Областния управител д-р Маргарита Новоселска разговаря с представители на общините

Работна среща с кметове и представители на пет общини от областта, на територията на които са разположени жилища, строени по индустриален способ и отговарящи на изискванията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради се проведе в Добрич.

На срещата присъстваха: арх. Пламен Ганчев - зам. кмет на община град Добрич, арх. Боряна Станчева - гл. архитект на община град Добрич, Димитър Михайлов - кмет на община Генерал Тошево, Живко Георгиев - кмет на община Тервел, инж. Стелиян Желев - зам. кмет на община Балчик, Галя Иванова - зам. кмет на община Каварна и Пенка Пеева - старши специалист в отдел „ТУС" в община Каварна.

         По време на срещата бяха поставени редица въпроси, касаещи етапите на реализация на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, като провеждането на информационната кампания по общини, обществените поръчки за избор на изпълнители, организацията по документалното изпълнение на програмата, въпроси свързани с финансирането и самото изпълнение на строителните дейности по енергийна ефективност. От участниците в срещата бяха изразени мнения и препоръки, във връзка с разглежданите въпроси.

         В първата половина на месец февруари 2015 г. предстои провеждане на среща в град Добрич с представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството за разясняване на основните положения при реализацията на програмата, с цел подпомагане на общините и собствениците на жилища.