Каракачанов: По инициатива на Желю Желев България влезе активно в балканската политика

Желев беше умерен човек в политиката, без излишна идеологизация, посочи съпредседателят на Патриотичния фронт

Желю Желев беше умерен човек в политиката. Не трябва да забравяме, че беше първият демократично избран български президент с всички особености във времето, в което живееше и работеше. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, предаде репортер на Bulgariautre.

„Историк, човек, който пое властта в едно трудно време, човек, който се опитваше по някакъв начин да се търси компромисът и разумното действие. За всеки един от хората, които се занимават с политиката, може да се каже всичко. Редно и нормално е да си спомним полезните неща, които се случваха по негово време, опитите обществото да се успокои, ако щете, дори това, че по негово време и по негова инициатива България влезе активно в балканската политика с признанието на Македония”, посочи Каракачанов.

„На практика България показа, че има амбиции да има роля на Балканите, която амбиция не беше защитена от следващите български правителства и политици. Един човек, който беше спокоен, без излишна идеологизация, въпреки че времето беше крайно идеологизирано и време на противопоставяне”, добави той.