Наркоман предизвика верижна катастрофа в Ген. Тошево

Пострадал е водачът на „Опел Фронтиера”

Дрогиран 20-годишен шофьор от Добрич предизвика верижна катастрофа в Генерал Тошево, съобщават от полицията.

Снощи, около 20:20 часа лек автомобил „Опел Фронтиера” с добричка регистрация, управляван от 20-годишен водач от Добрич, движейки се по ул. „Д. Благоев” в посока ул. „Трети март” в гр. Генерал Тошево, предприема маневра завиване наляво, навлиза в платното за насрещно движение и удря движещия се срещу него лек автомобил „Пежо 206”.

Като вследствие на удара продължава движението си и удря последователно други два паркирани автомобила. Вследствие на катастрофата са нанесени значителни материални щети и по четирите коли.

Пострадал е 23-годишният водач на лекия автомобил „Пежо 206”, който е отведен в ЦСМП Добрич и след обстоен преглед е освободен за домашно лечение с натъртвания в областта на десния крак.

Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е отчела отрицателен резултат. След извършена проверка за употреба на наркотични вещества, техническото средство е отчело положителна проба за наличие на марихуана на Я.К. - водач на лекия автомобил „Опел Фронтиера”.

По случая е образувано незабавно досъдебно производство.