Финансовият министър разгледа "Колодрума”, остана доволен

Мисия Пловдив

30-01-2015, 14:03

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Най-голямото спортно съоръжение на Пловдив ще отвори врати на 1 юни

"Много е вероятно за първи път от 2009 година да има излишък в бюджета за месец януари. Това е добра новина и показва, че усилията ни са в правилна посока", заяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов, който инспектира строителството на спортна зала „Колодрума”. 

Министърът уточни, че между 400 и 500 милиона лева повече ще постъпят в бюджета през месец януари тази година, в сравнение със същия период на миналата. "Тази сума е значителна на фона на общата приходна част на бюджета", коментира Владислав Горанов.

Горанов остана впечатлен от обиколката на строящия се „Колодрум” в Пловдив. Той пристигна изненадващо преди половин час в града, придружен от председателя на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова. Двамата бяха посрещнати от кмета на Пловдив Иван Тотев, който е в отпуск и неговия заместник Димитър Кацарски. Четиримата почти на бегом обиколиха залата и подземния паркинг за 350 автомобила.

Залата трябва да бъде завършена до 1 юни 2015 г. За август е и първата заявка за спортно състезание от Международната федерация по таекуондо. Срокът ще бъде спазен, обеща инж. Кацарски. Градоначалникът обясни, че в модерното съоражение ще могат да се практикуват 28 вида спорт. Общината трябва да даде свои средства за колоездачната писта в размер на 1 милион и 800 000 лв.

На въпрос дали държавата няма да помогне за довършването, министър Горанов подчерта, че Пловдив досега е получил 33 млн. лева и градът ще се справи с довършването.