Хайки по складовете за метал

Крими

30-01-2015, 15:59

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицията в Несебър има нов шеф

Тръгнаха проверки на три институции

В пунктове изкупуване на черни и цветни метали в Средец е проведена специализирана полицейска операция, съобщиха от полицията.

В нея са участвали служители от група "Имуществени престъпления" при сектор "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, от сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР – Бургас и от Районно управление «Полиция» - Средец, както и на представители на РИОСВ - Бургас, Териториална инспекция на труда - Бургас и НАП - Бургас. 
Проверени са три пункта за изкупуване на черни и цветни метали, работещи на територията на Средец – град. В първият от тях, разположен в двора на бившето ТКЗС на ул. "Дюлевско шоссе", са намерени и иззети множество медни проводници с различно сечение и медни шини с общо тегло около 80 кг., вероятно придобити от електропреносната мрежа на EVN, алуминиев проводник със сечение около 120 кв.мм. с общо тегло около 1 кг. кабели с подобно сечение се използват за пренос на електрическа енергия с високо напрежение и седем пластмасови туби с вместимост 30 литра, пълни с жълтеникава течност, наподобяваща на машинно масло.
Установено е, че в обекта едно лице работи без трудов договор. Във вторият пункт за изкупуване на черни и цветни метали, стопанисван от друга бургаска фирма, разположен в промишлената зона на Средец в местността "Долапски баир", не са открити цветни метали, но е констатирано едно лице, работещо без трудов договор. В третия пункт на фирма, стопанисван от бургаска фирма, разположен в промишлената зона на Средец, не са открити цветни метали.