Цветанов в Перник: Фестивалът „Сурва“ помага да бъдат съхранени традициите

Той благодари на всички кметове за това, че са работили за провеждането на фестивала през годините до днес

Фестивалът Сурва е от изключително значение, както за Перник, така и за България. Това е празник, който спомага да бъдат съхранени местните традиции и да бъдат поддържани живи през вековете. 

Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на откриването на XXIV Mеждународен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник, съобщиха от пресцентъра на партията. 

„Този обичай се предава от бащи на синове и ще остане и за бъдещите поколения“, посочи Цветанов. Той благодари на всички кметове за това, че са работили за провеждането на фестивала през годините до днес. 

Цветан Цветанов бе гост на откриването на Сурва по покана на кмета на Перник инж. Иван Иванов. На събитието присъстваха още заместник-министърът на културата Боил Банов, народните представители от ГЕРБ д-р Вяра Церовска и Георг Георгиев, областният управител на Перник и председател на ЖЕНИ ГЕРБ Ирена Соколова, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, областният организационен секретар на ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев, областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.