Шефът на Свиленградската митница остава в ареста, реши съдът в Хасково

Той е обвинен за вземането на подкупи като е използвал служебното си положение

Шефът на митница Свиленград Тодор Караиванов, който бе задържан преди ден в зрелищна акция на ДАНС, остава в ареста. Това реши Хасковският окръжен съд, който днес гледа мярката за неотклонение.

Той е обвинен за вземането на подкупи като е използвал служебното си положение. Сигналът срещу изпълняващия длъжността шеф на свиленградската митница подали собствениците на спедиторски фирми Стилян Христозов и Хакиф Хабил, стана ясно от представителя на Софийска градска прокуратура Владимир Дешев. Магистратът поиска Караиванов да бъде оставен за постоянно в следствения арест. Според разследващите Караиванов им поискал пари, за да не минават камионите им постоянно през щателен митнически контрол. От Христозов митническият шеф искал по 50 евро на тир, а от Хабил по 200 лв.

В съдебната зала Тодор Караиванов заяви, че е готов да съдейства, защото е в негов интерес истината да излезе наяве.

"Докладвал съм много случаи, в които е разкрита контрабанда, и лично съм разкрил много контрабандни деяния", коментира в кулоарите на съда Тодор Караиванов. По думите му, това, което се случва с него сега, е провокативно и тенденциозно.