Ремонтират НДК и резиденция “Бояна”

Мисия София

30-01-2015, 21:11

Снимка:

wikimedia.org

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Минерална вода ще топли НДК

Харчим €70 млн. за председателството на ЕС

Това се налага заради българското председателство на ЕС през 2018 г.

Резиденция “Бояна” и НДК ще ремонтира правителството от следващата година, за да ги подготви за българското председателство на ЕС през 2018 г. Темата е обсъждана на заседанието на кабинета тази седмица, стана ясно от стенограмата, информира "24 часа".

"Около 50-60 млн. евро ще струва председателството", обяснява на колегите си вицепремиерът Меглена Кунева. За намаляване на разходите тя предлага да се търси помощта на бизнеса. "Така, без да плаща бюджетът, можела да бъде осигурена примерно минералната вода", обяснява Кунева.

"Да бъдат огледани всички държавни къщи и да се направи сметка колко ще струва ремонтът им", иска пък финансовият министър Владислав Горанов.

"Двете сгради, които се нуждаят от ремонт и ще се ползват, са резиденцията и НДК", обяснява пък премиерът Бойко Борисов. Той обаче, иска преди да се обсъжда темата, да има готови сметки колко ще струва ремонтът им.

"В НДК са ремонтирани само двете тоалетни към зала 1", разказва на колегите си министърът на културата Вежди Рашидов.

"Кунева планира да покани за консултанти на председателството бивши еврокомисари от Великобритания и Естония", обяснява още вицепремиерката. Те щели да помогнат както с практически съвети, така и в преговорите с тези две държави какви да са приоритетите на председателството ни. България е в тройка с Великобритания и Естония.