Най-дивата планина умира! "Аз съм Странджа" започна!

Кметът на Малко Търново започна инициатива за спасяване на планината

Кметът на Малко Търново, Илиян Янчев организира петиция в социалната мрежа за спасяването на Странджа. Тя е озаглавена "Аз съм Странджа", прилагаме част от текста към петицията, с който нейните инициатори призовават жителите в Югоизточен регион да се включат.

"Странджа умира!
Хайде стига с тези нашенски оплаквачески нрави! Стани, българино! Стига с това безплодно мрънкане и бистрене на политиката! Хайде да застанем най-накрая на барикадата - запазилите все още усещането си за принадлежност към българския народ и българсите земи срещу продажните мекерета и техния слугинаж.
Къде е Държавата? Къде са управляващите политици? Защо се крият, а не излезнат на парламентарната трибуна и не дадат адекватно обяснение КАКВО става, кой и защо го допуска? Искаме разследване! В чии джоб пак отидоха комисионните? Кой пак смята да си построи дворец за сметка на природата ни? Коя е фирмата, получила зелена светлина за това нечовешко унищожение? На какво основание? Защо никой не упражнява контрол върху изсичаната дървесина?
Обръщам се към своите съграждани и към всички българи, които в тези дни са заети да търсят виновни за несполуките всечовешки, да чуят тези думи и да се замислят наистина къде е "врагът", къде е истинският враг не само на нашата планина, а и на самите НАС...
Вижте нарязаните трупи, това е грозна и отвратителна картина, която е срам за всички нас!
Ще допуснем ли това престъпление да продължава!" .