Огромен е интересът към програмата за енергийна ефективност в Русе

270 жилищни сгради вече са заявили желание за участие

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради  е изключително важна и полезна. Интересът към нея в Русе е огромен. Това заяви за Ruseutre кметът на общината Пламен Стоилов. Около 350 блока в града  отговарят на условията за кандидастване. Към този момент повече от 270 сгради са заявили желание за участие в програмата, допълни кметът.

Ние като администрация сме готови да създадем необходимата организация и да отговорим на изискването на Министерството на регионалното развитие и благоустройство в съответните срокове да подадем заявленията на желаещите за участие в програмата.

Пламен Стоилов каза още, че е имал възможност лично да види ефекта от тази програма в столицата на Румъния– Букурещ, където цели зони вече са санирани и напълно променят визията на града.

Крайно време беше да се търси решение за ремонт на панелните блокове, които на практика излизат от срока на годност и експлоатация. Така, че от името на русенци благодаря на провителството за това решение, заяви Пламен Стоилов.