Кабел спъна велоалеята на бул. "Марица"

Случва се на всеки втори обект заради неточния кадастър

Не на камък, а на кабел удариха строителите още на старта на велоалеята на бул. "Марица-юг" вчера. С първата копка багерът се натъкна на 20-киловолтов кабел на ЕVN. Оказа се, че до него има още два. Работниците бяха принудени да зарият изкопа и да спрат действията си. 
За неприятния куриоз разказа пред "Марица" единственият работник, останал на обекта - Орлин Лулов от „Интегрирани пътни системи“, пише marica.bg. Фирмата е основен участник в консорциум „Велоалеи Пловдив 2013“, на който е възложена поръчката за 48 км трасета. Добре че не скъсахме кабела, сподели Лулов.
На тротоара е струпана огромна купчина чакъл, докарани са машини. От понеделник строителите ще се преместят до моста на ВИХВП, докато се реши проблемът с кабелите. Велоалеята минава през тревната ивица по целия крайбрежен булевард до "Крайречна". 
Причината е в неточния кадастър, обясни главният инженер на общината Йордан Калев. Подобни изненади се случват почти на всеки втори обект, твърди той. Кабелите на „Марица-юг“ са прокарвани преди 30-ина години, положени са на 20 см дълбочина и сега със свои средства общината трябва да ги премести.