Софиянец спечели асеновградския конкурс за любовна лирика

Поетесата Камелия Кондова и Мадлен Алгафари оценяваха творбите

Кръстьо Раленков от София спечели първо място във Втория национален поетичен конкурс за любовна лирика "Наздравица за любовта". Победителят е участвал със стихотворенята си "Синьо вино", "Има нощи" и "Стихотворение без жена", съобщиха от община Асеновград.

Поетесата Камелия Кондова и писателката психолог Мадлен Алгафари имаха тежката задача да оценяват творбите на 122-ма автори от страната и чужбина.

Зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова връчи на победителя грамота, бутилка пенливо вино, парична награда от 500 лв. и специално изработен за конкурса плакет от художника Иван Любенов.

"Среброто" грабна лириката на Христина Панджаридис, която е от Франция, но твори на български език. Талантливата французойка участваше с творбите си "Битие", "Рокля" и "Виж". Почетното трето място бе отредено за Зефира Пенева от Пловдив и стихотворенията й "Среща", "И" и "Гроздобер в града".

Двете дами също бяха наградени с грамота, бутилка вино, парична награда и плакет за участието си в конкурса.

Поощрителната награда за отличил се асеновградски поет отиде при Румяна Златилова за лиричните й творби "Атавистично", "Смисъл" и "Бяла лудост".

Поощрителни награди получиха също и Вичо Балабанов от София ("Наздравица за любовта", "Наздравица за приятелството" и "Наздравица за Родината") и Светлана Фидосиева от Левски ("Епитети", "Нега" и "Илюзии"). С грамоти за добро представяне са отличени и Светла Дамянова (Мездра), Галина Иванова (Варна), Тошо Лижев (Варна), Елена Атанасова (Пловдив), Симеон Христов (София) и Валентина Йотова (София).