Камелия Воче булка в Неапол

Булевард

01-02-2015, 14:24

Снимка:

monitor.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дъщерята на Камелия Воче мълчала 6 месеца за секс тормоза

Певицата пуска книга с рецепти на турския и италианския пазар

Най-добрата кулинарка сред джаз изпълнителите у нас - Камелия Воче, ще се разходи до олтара с любимия мъж през есента. Избрала е този сезон заради традицията на неаполитанците, които правели тържествата си или през пролетта, или в разгара на циганското лято. Родителите на приятеля й, с когото са заедно от две години са именно от града под Везувий. „Смятам да локализирам сватбата около тази провинция. Ще дам на журналистите повече информация през август, живот и здраве, и всички ще сте поканени на нашия празник.", лаконична е чаровницата пред „Монитор". Третия си марш на фона на Менделсон тя ще направи на 52 г.

Камелия призна, че е поласкана от интереса, който книгите й „В кухнята с Камелия Воче - лесно, бързо, вкусно" и „В кухнята с Камелия Воче 2: лесно, вкусно и полезно" са посрещнати от българки, живеещи в чужбина. Във Facebook домакини от Белгия, Франция и Германия се свързали с нея с въпрос как да се сдобият с творбите й. Гурме рецептите на Воче ще се появят до дни на турския пазар. Там изданията вече са преведени, коригирани и отпечатани, а светският им дебют ще е на Панаира на книгата в Бурса през март.

Уменията й да балансира с изискани вкусове са получили признание и от спецове в страната на канцонетите - през април Камелия ще украси с финес Световното експо по хранително-вкусова промишленост в Милано.

„Да си призная, не очаквах, че италианците ще харесат моите рецепти. На Ботуша всяка актриса, тв водеща или певица издава кулинарна книга. Но от тамошни издатели чух, че подобно нещо не се е появявало на техния пазар. Вероятно заради луксозните корици и прецизната работа над всяка рецепта", сподели задоволството си Воче.

„Може би рецептите станаха толкова хубави, защото аз съм много лакома, казвам го сериозно. Обичам да ям с очи! Учех се да готвя именно от мои приятели месари в Италия, при които ежедневно пазарувах огромни количества. Е, веднъж един от тях просто ме попита: „Камелия ти взимаш толкова месо, знаеш ли какво да го правиш?", с намигване обяснява певицата.