ЧЕЗ и екипи на Министерство на енергетиката се намират в различните критични точки на страната

Това увери енергийният министър Теменужка Петкова

ЧЕЗ и екипът на Министерство на енергетиката се намират в различните критични точки на страната. Това каза пред Агенция „Фокус” министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 

„Екип на МЕ е във Вършец под ръководството на заместник-министър Антон Павлов, друг екип е в Бургас под ръководството на заместник-министър Жечо Станков. Има и още един екип, който е в Смолян под ръководството на заместник-министър Николай Николов”, заяви Петкова.

„С изпълнителния директор на „Български енергиен холдинг” бяхме на място на територията на област Перник, където имаше сериозни затруднения с възникнала повреда в ТЕЦ „Република”. След намесата на служители на Електроенергийният системен оператор (ЕСО) повредата беше отстранена. Това, разбира се, даде възможност за по-ритмично захранване на района”, подчерта тя.

„Наред с това преди броени минути слизаме от местността „Трите буки” в планина Осогово, над град Кюстендил. Там имаше паднали дървета върху далекопровод. В момента колегите от ЧЕЗ работят за отстраняването на тази повреда. Имам тяхното уверение, че до късните часове на вечерта повредата ще бъде отстранена и захранването ще бъде възстановено”, каза още министърът на енергетиката.