Младежите на ГЕРБ Стара Загора почетоха жертвите на комунизма

Инициативата се проведе в повечето големи градове в страната

По повод 1 февруари, младите хора раздадоха на свои съграждани подлистник „Антинароден съд“, в който е описана съдбата на хилядите осъдени българи, информират от пресцентъра на ГЕРБ.
1 февруари, за първи път се отбелязва в България като ден за почит към жертвите на комунистическия режим, с решение от 19.01.2011 г., прието от правителството на Бойко Борисов. Предложението идва от двама бивши президенти – Желю Желев /1992-1996 г./ и Петър Стоянов /1997-2002 г./
Наследниците и привържениците на комунистическия режим се опитват всячески да пренесат „народния съд“ и в наши дни, аргументираха инициативата си МГЕРБ Стара Загора. Чрез средствата за масова комуникация, социалните мрежи, те целенасочено манипулират обществото ни, с единствената цел то да бъде разединено. Точно сега, ние трябва да сме единни. Да знаем и помним, за да не повторим!, апелираха членовете на структурата под липите.
В периода 1944-1989 г. над 300 000 българи стават жертва на комунистическия режим, хиляди са убити без съд и присъда, хиляди изчезват без следа, хиляди биват подлагани на нечовешки мъчения в десетките трудови лагери, се посочва още в подлистника.
В деня обявен за траурен, заради внезапната кончина на първия демократично избран президент Желю Желев, младежите искаха да напомнят на връстниците си, че е нужно да отстояват демокрацията, в която живеят. „Трябва да кажем на младото поколение, че и фашизмът, и комунизмът са еднакво страшни за човечеството, културата, цивилизацията”, припомниха думите казани от първия държавен глава от новото време при една от последните му речи.