Служител на Гражданска защита пострада в Бургас

Животът

01-02-2015, 17:30

Снимка:

Burgasutre/архив

Автор:

burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затвориха пътя за Варна

Обявено е частично бедствено положение в Бургас - СНИМКИ

Кметът: Не излизайте от къщите си!

Служител на Гражданска защита е пострадал в Бургас, съобщи кметът на града Димитръ Николов. Човекът е ударен от дърво, докато се е опитвал да спаси няколко души по време на бедствието, разразило се над града и областта през последното денонощие.

Кметът на Бургас отправи призив към гражданите да излизат от къщите си само при неотложни нужди. Независимо, че ситуацията с ураганния вятър и наводненията вече се нормализира, все още съществува опасност от инциденти.

Ако жителите или гостите на Бургас нямат неотложни нужди, по-добре да останат по домовете си. Има голям риск заради вятъра да се случат още по-големи инциденти”, e заявил Димитър Николов пред БЛИЦ.

„120 са наводнените къщи, не ни достигат помпи за отводняване. Наблюдаваме нивото на язовир Мандра. Затворили сме движението в този район. Нивото на езерото Вая вече е над криничния максимум. Ако се вдигне само още 10 см езерото Вая ще затворим платното за к-с „Меден рудник. Имаме десетки паднали дървета, стълбове, елементи от фасадите на сградите, рекламни съоръжение, но екипите се намесват и възстановяват бързо щетите", допълва той.

Евакуирани са десет души, в момента сме в контакт с тях и повечето могат вече да се върнат по домовете си. Преди час семейство от село Равнец е било преместено на сухо място. Няма бедстващи хора, всички са настанени, увери кметът.

Най-тежка е ситуацията в кв. „Долно езерово”. От утре екипи на общината започват да обикалят общината, за да опишат всички щети.