Арестуваха адвокат Владимир Елдъров за поръчителство на палежи

Крими

01-02-2015, 18:34

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Юристът е закопчан в петък вечер

Пловдивският адвокат Владимир Елдъров е в ареста от петък вечерта с обвинение в подбудителство и участие в извършването на палежи на територията на Пловдив и областта. Това потвърди пред Радио Пловдив говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

Тя бе категорична, че това е единственото на този етап обвинение срещу пловдивския адвокат, чието име бе замесено преди около седмица със скандал със застрахователни измами, свързани с обезщетения за пострадали от катастрофи. Сумите, които трябвало да получат роднините на загиналите, изчезвали, преди да стигнат до получателите, твърдеше посредник по сделките в жалба, подадена до Окръжната прокуратура в Пловдив.

Според разкази на посредника, схемата започвала да работи веднага след произшествието. Определени адвокати научават къде има катастрофа и започват да търсят наследниците на жертвата. Изпращат така нареченият куриер, който любезно им предлага да ги свърже с "много добър и известен адвокат", който ще им осигури пари. Един от куриерите - Атанас Пацев свидетелства пред Нова тв, че работи за известния пловдивски адвокат Владимир Елдъров.
Роднини на загиналите при катастрофа на пътя между Рогош и Маноле 42-годишния Николай Найденов и 16-годишната му приятелка Димитрина разказват пред камерата, че са посетени от куриера, който ги свързва с адвокат Елдъров. После наследниците отиват с него при нотариус и му подписват пълномощно. Това се случва още в първите седмици след катастрофата. След това никой повече не ги търси. Две години по-късно роднините разбират, че застрахователите са платили 80 000 лева за смъртта на Димитрина. Те са преведени по сметката на адвокат Елдъров, а почернените родители не получават нито лев.

Говорителят Галина Андреева опроверга информацията, изтекла в някои електронни медии, че адв. Елдъров е в ареста и за поръчителство на убийство