Валежите спират

Региони

02-02-2015, 06:00

Снимка:

24 часа

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Какво ли НЕ може един чадър?! (галерия)

Времето ще е меко за началото на февруари

Днес времето ще се задържи меко за началото на февруари, предимно облачно, но и с временни разкъсвания на облачността главно над Южна България. Само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. През нощта срещу вторник на повече места ще превали, като в Северозападна България дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е слаб. Максимални температури между 6° и 11°, в най-южните райони до 13°, в София около 7°. Минималните сутринта ще са между -1° и 4°, в Югоизточна България до 6°-9°, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното.

В планините ще се задържи предимно облачно, по най-високите им части е възможно все още да превали слаб сняг. Ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът по билата ще е умерен от запад, към края на деня от югозапад. Температура на 1200 м.н.в около 5°, на 2000 около -3°.

По Черноморието ще е предимно облачно, като на места все още ще има и слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Максимални температури около 7°-10°. Температурата на водата е 6-7°, вълнението ще е около 3 бала.