Пълнолуние в Лъв: Преглед на амбициите

Хороскоп

02-02-2015, 22:46

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Точната фаза на Пълнолунието е в 01:08 ч. на 4 февруари

Стремежът към активно себеизразяване е ключовият принцип на проявление по време на пълнолунието в Лъв. Във вторник и сряда той ще подхранва нашите честолюбиви пориви към действия и постъпки, с които очакваме да спечелим уважението и възхищението на околните. Доколко реалистични ще се окажат тези очаквания, всеки ще прецени според степента на удовлетворение.

Луната е в съвпад с Юпитер - контакт, който е несекващ извор на радост и вдъхновение, но често поражда неоправдан оптимизъм и завишени очаквания. В същото време противостоенето на Слънцето към Юпитер, което е най-важното астрологично събитие през тази седмица, е ключова фаза в Юпитеровия цикъл, позволяваща ни да отсеем зърното от плявата по отношение на нашите надежди и стремежи за бъдещето.

Очакванията и перспективите сега са подложени на сериозна редукция с цел добиването на по-реалистична преценка на собствените възможности. Или с други думи, въпреки вихреният ентусиазъм и яркото въодушевление, това пълнолуние ще освети ясно и еднозначно онези наши дейности и намерения, при които сме допуснали нереалистични очаквания по отношение на съществуващите перспективи или сме си позволили да надскочим собствените си възможности, без да имаме реален потенциал да подкрепим този оптимистичен порив с личен ресурс, било то под формата на средства, познания или умения.

Пълнолунието обикновено поражда процеси, генериращи ярки емоционални преживявания, които в този случай вероятно не винаги ще носят прилив на радост и удовлетворение. Ще стане ясно кои наши амбиции са подхранвани от твърде оптимистични, нереалистични очаквания и завишена самооценка и кои имат действителен потенциал да повишат благосъстоянието, личностното ни развитие и удовлетвореността ни от живота. Провалите и излъганите очаквания, макар и болезнени, ни предпазват от по-големи загуби и разочарования. Те следва да бъдат мотив за корекция в плановете и желанията ни за настоящата година.

Отказът от стремежи, чиято реализация не е подкрепена от обстоятелствата, ще ни помогне да пренасочим личните си ресурси в области, притежаващи действителен потенциал да ни направят щастливи, чрез реални и адекватни на способностите ни възможности за себереализация. Домът, в който транзитира Слънцето, дава ценни насоки за това.

Разбира се, въпреки отрезвяващия реализъм, не бива да потискаме съзидателните пориви да демонстрираме най-добрите си качества и да генерираме креативни идеи и събития в живота си. Това ще привлича към нас реални възможности да придобием увереност в собствените си сили, или просто да се почувстваме щастливи и доволни.
Пълнолунието в Лъв е празник на щедростта, красотата и блясъка на живота. Ако не ги виждате, то значи сте насочили целите, желанията и вниманието си към области, които вероятно биха могли да донесат щастие на друг, но не и на вас.

Днес и утре внимателно наблюдавайте как протича взаимодействието ви с околните. Може би ще разберете какво ви пречи да изразите максимално себе си, да разгърнете и реализирате максимално потенциала и личността си, да постигнете стремежите си, да проявите, да дадете и да получите любов.

Разговори с приятели, колеги и партньори, могат да станат източник на ценни указания независимо дали те идват под формата на сърдечен разговор или открита претенция. Както негативните, така и позитивните преживявания по време на това пълнолуние могат да ни дадат представа за личния ни принос, положителните качества, които трябва да подсилим и допуснатите грешки, които трябва да поправим.

Проявете уважение към качествата, постиженията и личното достойнство на околните и не си позволявайте да оказвате натиск върху тях. Умело и прецизно си служете с властта и авторитета, в случай че ги притежавате, и не си позволявайте да парадирате и злоупотребявате с тях. Подобни опити ще пораждат протести и отрицание, дори и у онези, които обичайно предпочитат да си мълчат и нямат нищо против да изпълняват чужди заповеди.

Бъдете щедри и към себе си, и към хората, които обичате и уважавате. И си дайте възможност да отпразнувате живота, ако желаете животът ви да бъде празник.