Приказни герои учат децата как да се хранят здравословно

Мисия Пловдив

03-02-2015, 08:00

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Кампанията "Да сме здрави" ще обиколи над 60 детски градини в Пловдив

Децата от общинските детски градини в Пловдив за пета поредна година ще изучават ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди. С помощта на приказните герои Оле и Здравка Подправкова децата ще се приучават само да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите на кампанията.
Кампанията „Да сме здрави”, която е под патронажа на ресорния зам.-кмет Стефан Стоянов, ще обиколи над 60 детски градини като наблегне на ползата от зеленчуците, плодовете и витамините за правилното развитие на децата.

С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Ще бъде въведена илюстративна „хранителна чиния”, отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри, а препитването на наученото ще става лично от зелен марсианец. За най-будните и любознателни малчугани са осигурени витамини Марсианци и здравословни награди от Бондюел.
Здравословната кампания „Да сме здрави” се провежда със съдействието на община Пловдив и е напълно безплатна за децата в  детските градини на Пловдив.