Свлачище откъсна промишлената зона на Смолян

Животът

03-02-2015, 07:00

Снимка:

тв7

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Кризисен щаб ще решава днес дали да върне бедственото положение в района

Свлачище направи достъпа до промишлена зона "Север" невъзможен. Там се намират едни от най-големите предприятия в Смолян, които дават препитание на немалък брой хора, обясни пред TV7 инж. Марина Цекова – зам.-кмет на града. По нейните думи общината полага неимоверни усилия да овладее ситуацията с постоянно активизиращите се свлачища в региона.

Свлякла се земна маса изолира напълно населени места със стотици хора в Родопите. Такива са селата Мугла и Киселчово. Местните власти свикаха извънреден щаб за преговори поради изключително тежката ситуация в тези две населени места.

Топлото време увеличи снеготопонето и пълноводието на водите. Има опасност от пропадане на главна пътна артерия, където в неделя беше погълнат джип с двама съпрузи в него.

Инж. Цекова обясни, че високопроходима техника е успяла да достигне до село Мугла и да осигури необходимите храна и медикаменти на населението. Ситуацията в Кислечово обаче е критична. Единственият достъп до селото е през горска пътека.

Кризисният щаб ще заседава днес (3 февруари), за да оцени ситуацията и да реши дали да върне бедственото положение в региона.