Започват интервютата за USA-бригадите

Общество

03-02-2015, 07:05

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Между 600 и 1000 долара трябва да си приготвят кандидатите за участие в програмата

От днес започват поредните интервюта за студентска бригада в САЩ по програмата Work and travel през идващото лято. Те ще продължат до края на месеца, съобщиха от консултантските фирми . Заплатата е различна съобразно щата и позицията и варира от 7.5 до 13 долара на час. Раздавач на награди е една от хитовите позиции за работа през лятото на студентска бригада в САЩ. За час работа заплатата е 8,78 долара.
Студентите трябва да имат навършени 18 години, да са редовно обучение и да са успели да се освободят от лекции през май. Има работни позиции почти из всички щати - за аниматори в увеселителни паркове, помощници в кухни, камериерки в хотели, сервитьори, спасители на басейни. Бригадите са от май до септември.
Някои от работодателите предлагат и допълнителни оферти към уговореното заплащане като веригата Food Lion LLC, която в супермаркетите си в Южна Каролина предлага работа и 400 долара бонус за добра служба. Изискването е да знаете отличен английски език. За камериерка в Монтана цената е 8,50 долара на час и не се изисква перфектен английски език. Късането на билетчета в увеселителен парк в Канзас е 7,65 долара, заплата пак на час. Рецепционист в хотел в Уисконсин е с възнаграждение от 13 долара. Много от работодателите организират фирмени партита и екскурзии за екипите си. Най-предпочитани са позициите в заведения заради бакшишите.
Студентите, които искат да отидат на бригада, обаче трябва да си приготвят между 600 и 1000 долара за участие в програмата. По правило студентите успяват да си възстановят разходите и да изкарат дори повече. Не всички работодатели осигуряват и нощувка, а при тези, които има такава услуга, тя се заплаща, макар и на минимални цени.