Вътрешният министър: Убийството на сарафина Техов най-вероятно е с цел грабеж

Крими

03-02-2015, 09:04

Снимка:

Под тепето

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ново показно убийство в Пловдив! Застреляха чейнчаджия до Спортното

Полицията работи засега по две основни версии са разстрела

Основната версия, по която се работи за разстрела на сарафина Стефан Техов в Пловдив тази нощ, е убийство с цел грабеж. Това каза пред БНТ министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Той уточни, че има и други варианти, като всички възможни версии се разследват.
Министърът увери, че са предприети всички необходими мерки за разкриване на извършителите. Случаят е предаден на Прокуратурата. Разследването продължава.

По отношение на зачестилите убийства в страната от началото на годината, извършени най-вероятно от професионалисти, Вучков каза: "Не ги е страх от показни акции, страх ги е само от мириса на съдебна зала".

В момента полицията прави на място втори оглед на местопрестъплението, съобщи екип на Нова телевизия. Работи се по две основни версии - грабеж или разчистване на бизнес отношения. Стефан Техов - Даскала е носел в себе си дневния оборот от чейнчбюрото в размер на 10 хиляди лева. Нито един от съседите не е чул изстрел. Мъжът е оставил джипа си до трафопост и е бил разстрелян пред дома си, където все още личат следите от кръв.

Междувремето от ОДМВР – Пловдив оповестиха в официално съобщение, че работят активно по разкриването на тежкото криминално престопление, станало снощи в града. „Вчера, около 20.50 часа, на тел. 112 е подаден сигнал, че в междублоково пространство на бул. “Шести септември” има мъж в безпомощно състояние. Незабавно на мястото са изпратени екипи на полицията и спешна медицинска помощ. Установена е самоличността на мъжа – 65-годишен пловдивчанин, който е починал в резултат на огнестрелна рана. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед.", пишат от полицията. И допълват, че са предприети всички необходими действия за разкриване на извършителя на тежкото криминално престъпление и изясняване на евентуалните мотиви. Продължават оперативните и процесуално-следствените действия по случая. Образувано е досъдебно производство.