Футболистът Благой Георгиев става актьор

Играе себе си в биографичен филм

Да покажат живота на футболиста в игрален филм – тази идея хрумва на Благой Георгиев и режисьора Георги Костов преди година. Тогава двамата се срещат за първи път и като на шега се заговарят за общия кинопроект. Сега обаче те са решени да го направят и дори пишат сценарий.

Благой описва живота си - не само какъвто хората го знаят от жълтите сайтове. “Разказва ми неща, които никога не са излизали. А аз ги пиша в сценария”, разказа режисьорът за “24 часа”. Снимките ще отнемат между 25 и 28 дни, като по-голямата част ще бъдат в България, а останалата - в Москва.

“Филмът ще бъде двуезичен - на български и руски, и където е необходимо, ще има субтитри. Ще го правим за международния пазар”, обясни още Костов. Екипът на филма ще работи в Москва, защото от 2009 г. Георгиев играе в Русия. Сега се състезава за “Рубин”.

Футболистът ще играе себе си. Но ще има кастинг, с който ще се изберат две деца. Едното от тях ще играе футболиста като по-малък, а другото - като по-голям, вече започнал да се занимава със спорта. Кастинг ще има и за ролята на Христина - бившата половинка на Благой. От нея той има две деца - дъщеря Йоана и син Давид. Георгиев е разделен с Христина и от два месеца има нова жена в живота, която се казва Куини-Алис.

Премиерата на филма се очаква догодина. До няколко месеца на голям екран ще излезе друга лента на Георги Костов - комедията “11 “а”, в която играят Яна Маринова и Башар Рахал.