Духовият оркестър на ВМС и Орлин Павлов помагат на Никола от Морското

12 февруари: Благотворителен концерт на Орлин Павлов, Галин и духовия оркестър на ВМС в зала 1 на ФК

Благотворителен концерт ще набира средства за студент от ВВМУ, болен от рядка болест, съобщиха от Студентския съвет на училището. Концертът ще се проведе на 12 февруари от 18:00 ч. в зала 1 на Фестивалния комплекс.

Преди три години 22-годишният Никола Ботев от Плевен, започва образованието си във ВВМУ, но за съжаление няма как да го продължи, защото преди около 1 година започва една много трудна борба с една от най-коварните болести на света – рака.

За тази една година на Никола са му направени 3 операции на лявото рамо с диагноза Инфламаторен миофибробластен тумор. До момента е успявал да се справи с финансовите средствата по операциите и периодите на възстановяване сам, с помощта на най-близки приятели и роднини. За съжаление малко преди Коледа, при поредно изследване за контрол на здравословното му състояние, бе констатирано, че има метастаза в белия дроб. Направил е консултация със специалисти – лекари от болница Анадолу Филиал на Джон Хопкинс Медсин в Истанбул.

За да има успех с лечението, е необходима спешна операция (в рамките на един месец) на белия дроб и отново на лявото рамо, където има рецидиви. За тази операция ще са необходими минимум 27 000 евро като начална сума. За лъчетерапията, която ще следва, все още не е определена цената. Очакват се и разходи за консултациите със съответните лекари, изследвания, за закупуване на медикаменти за следоперативното лечение на Никола и за възстановяването му. Посъветвали са го да има като начало на разположение поне 30 000 евро.

БАНКА "ОББ" АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940
BIC: UBBSBGSF
За Никола Ботев