В Добрич ще обучават по метода Сугестопедия

Животът

03-02-2015, 13:26

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Каква е историята на знака & в английския език?

Най-лесният начин да комуникираме свободно на английски език

Висше училище Международен колеж, заедно със сертифициран преподавател-сугестопед стартира този месец нова инициатива - обучение по английски език по метода Сугестопедия за пръв път в град Добрич. Според преминали обучение по този метод, това е най-бързият, приятен и ефикасен начин да се научим да комуникираме свободно на английски език, добавят от висшето училище.

 Методът сугестопедия съчетава деликатно поведение на преподавателя, достоверност на източника на информация, периферни възприятия. Сугестопедията, създадена и развивана от проф. д-р Лозанов и проф. д-р Гатева през 60-те години на миналия век представя много голям материал за изучаване, хармонизира на отношенията в групата. В същото време методът използва песни, смях и театрални елементи за по-лесно усвояване. Обучението е подходящо за малки и големи.

 Сугестологията е изследвана и призната от световни учени и организации. Сред тях е ЮНЕСКО, в края 70-те години 25 членна комисия заключва, че това е по-висша методика на обучение за много предмети и много групи обучаеми. Много  разпространена и позната в света, най-вече в Западна Европа, сугестопедията се използва за обучение по различни области.

 Сред последователите и основен преподавател, който сертифицира учители, имащи право да обучават е бивш възпитаник на Висше училище Международен колеж.