Специалисти ще проведат кампания за безопасно сърфиране в интернет

Животът

04-02-2015, 11:12

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Ученици от V до VIII клас ще бъдат запознати с онлайн рисковете

На 10 февруари светът отбеляза денят за безопасно общуване в интернет. В тази връзка Местната комисия за борба с трафик на хора (МКБТХ) и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН)  за втора година стартират превантивно-информационна кампания „По-сигурни в интернет“, информират от общинската администрация във Велико Търново. По време на кампанията, която ще продължи две седмици ще бъдат проведени обучения по темата в основните училища в град В. Търново. Първото от тях ще се проведе в ОУ „П.Р.Славейков“ на 05.02.2015 г., след което темата ще бъде дискутирана и в ОУ „Д. Благоев“, ОУ„П.Евтимий“, ОУ „Хр.. Ботев“ и др. По време на обученията ученици от V до VІІІ клас ще обсъждат предимствата и недостатъците на интернет, правилата за безопасно общуване в интернет, а в края на беседите ще имат възможността да гледат филма „Непростимо”, който е направен по действителни случаи и разказва за опасностите, които дебнат децата в интернет.

На 10 февруари, като част от кампанията, в Младежки дом ще се проведе групов тренинг по темата с деца от институции, като една от рисковите групи в това отношение.

МКБППМН и МКБТХ- Велико Търново още веднъж припомнят Горещата линия за подаване на сигнали за незаконно и вредно за деца съдържание в Интернет – http://web112.net, както и на адрес:hotline@online.bg