Нова стратегия за сигурност на британските туристи в Слънчев бряг

Туризъм

04-02-2015, 15:22

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хубавият път до Слънчев бряг и тази година остава мираж

Местната власт в Несебър се срещна с британският консул и МВР-шефове

По-добра комуникация между институциите за качествена туристическа услуга, увеличаване на сигурността на туристите и намаляване броя на престъпленията в община Несебър ще има за лято 2015

Това стана ясно на работна среща за предстоящия сезон. Тя се проведе в града на ЮНЕСКО по инициатива на Георги Костов, заместник-главен секретар на МВР, и консулът на Великобритания в България Саймън Тъкър и кметът на община Несебър Николай Димитров. 

В участваха заместник-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян,  директорът на ОДП –Бургас Калоян Калоянов,  началникът на РУП в Несебър Живко Даскалов,  Златко Димитров, директор на „Слънчев бряг“ АД, представители на туристически агенции и туроператори.

Г-н Костов акцентира, че е необходимо да се създаде комуникация онлайн на работно ниво, да се създаде стратегия за непрекъснато общуване, за да може в края на предстоящия летния сезон  да се отчетат по-добри резултати в опазването на обществения ред.

Консулът на Великобритания в България Саймън Тъкър каза, че от особена важност е сигурността на английските туристи в България и се надява, че работейки съвместно с всички институции, това ще бъде постигнато.

Кметът на община Несебър Николай Димитров  заяви готовността на местната власт да сътрудничи на турист, сигнализирал на своя туроператор за възникнал проблем.

Във връзка със сигурността градоначалникът обясни, че през последните няколко години тя е доста подсилена. Това се дължи, както на добрата съвместна работа между община Несебър и полицията, така и на факта, че всяко лято местната власт субсидира определен брой полицаи, за да може тяхната бройка да е значително по-голяма през летния сезон.