Частници на бунт, блокират Северна промишлена зона

Парите

04-02-2015, 16:24

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаските надзиратели на бунт

Фирмите излизат утре на протест, офиси са по вода при всеки дъжд в Бургас

Фирмите от Северна промишлена зона в Бургас ще излязат на протест на 5 февруари от 10.30 часа. Мястото е на входа на СО МАТ, до подлеза.

Причината за протеста е невъзможността на фирмите да работят. "При всеки дъжд подлезът се пълни с вода, която преминава понякога и 2 метра. Оттам не могат да минават коли, работници не стигат до фирмите. Блокирани сме. Не можем да изнасяме продукция. В СПЗ работят фирми със стратегическо значение за икономиката, имаме продукция за инфраструктурни проекти, която не можем да доставим в срок. Кой ще компенсира загубите - нашите и на работниците?", казват протестиращите
Те подчертават, че проблемът не е възникнал сега, а е в продължение на години, при всеки дъжд. "Всеки път, когато завали, губим по една седмица в застой. Няколко пъти сме сигнализирали Община Бургас и Областна управа, но нямаме съдействие от тях. Затова искаме да поканим медиите, за да добие гласност нашият проблем", обясняват фирмите.

Те са готови да блокират пътя до "Лукойл Нефтохим" с камионите си, ако не им се обърне внимание. На портеста ще се съберат повечето от фирмите, заедно с работниците си.