Свищовлия е първият печеливш в играта на НАП "Парола: Касова бележка"

Новините

04-02-2015, 17:42

Снимка:

НАП

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Таблет получи Тихомир Игнатов от град Свищов, който е първият късметлия в играта на Националната агенция за приходите „Парола: Касова бележка“. Името му стана ясно вчера, когато актьорът Димитър Рачков   изтегли печелившия сред 900 участници. Целта на играта, която е част от кампанията на НАП „Влез в час с данъците 2“, е да даде основна информация за данъците и смисъла от плащането им, както и практически съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система. 
В хода на кампанията „Влез в час с данъците 2“, четирима служители от Териториалната дирекция на НАП Велико Търново ще влязат в 8 училища в града, където ще се срещнат с ученици от горните класове. В часовете ще бъде направена интерактивна презентация за данъците, нуждата от плащането им, както и напътствия за предстоящия досег на младите с финансовата система. 
Според регламента на играта, всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Учениците могат да регистрират касови бележки до 31 май т.г. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират. Наградите в играта са 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола, а печелившите се определят на лотариен принцип.