Лазаров: Спазил съм закона при операцията в Лясковец и впоследствие

Може да се направи проверка дали съм нарушил нещо, поясни Светлозар Лазаров

Спазил съм закона. Спазил съм всички законови и подзаконови нормативни актове както по провеждане на операцията, така и впоследствие. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отговори на журналисти на въпроса дали е отказал да отговаря на въпросите на дисциплинарния разследващ орган за операцията в град Лясковец, предаде репортер на Bulgariautre

Лазаров поясни, че законите важат за абсолютно всички граждани на Република България. „Спазил съм закона, законът важи за всички хора, в него не пише – не важи за главния секретар”, подчерта главният секретар на МВР.

„Много е елементарно – може да се направи проверка дали някъде нещо съм нарушил. В крайна сметка аз спазвам закона. Искаме държава, в която да има върховенство на закона. Нека да работим всички в тази посока”, призова Светлозар Лазаров.
Той допълни, че има институции и компетентни структури, които провеждат съответните процесуално-следствени действия. „Доколкото ми е известно, делото е в съдебна фаза. Нека да оставим компетентните органи да си свършат работата”, посочи Лазаров.
Той остави без коментар твърдението на БСП, че има политическа атака срещу поста му.