Ботев загуби контрола от полския Гурник Забже

"Канарчетата" отстъпиха с 3:1

Ботев Пловдив претърпя поражение с 1:3 от полския Гурник Забже в първата си проверка на турска земя. „Канарчетата“ удържаха равенството през първото полувреме, но през втората част отстъпиха на своя противник, който е значително по-напред в зимната си подготовка. Двубоят бе генерална репетиция за Гурник, който след броени дни започва с официалните си мачове в полския шампионат.

 

Единствения гол за Ботев реализира Милен Гамаков в заключителните моменти на първата част. В следващите си контроли в Турция, тимът на старши треньора Петър Пенчев ще срещне тимовете на Акжейк (Казахстан) , газ Метан (Румъния) и Торпедо Кутаиси (Грузия).

 

През първото полувреме двата тима изиграха равностоен двубой, като в края на първата част си размениха по един гол. Първо Гурник успя да поведе в резултата в 42-ата минута. Новак бе изведен зад отбраната на Ботев и останал сам срещу Стаховяк успя да го преодолее.

 

Още в следващата си атака обаче, Ботев успя да изравни. След добра атака за „канарчетата“, Милен Гамаков се оказа на точното място след отличен пас на Божидар Васев и с лекота реализира за 1:1.

 

През второто част в състава на Ботев бяха извършени множество схеми, което накъса допълнително играта. Футболистите на Гурник успяха да вземат инициативата и да отбележат нови два гола във вратата на българския тим.

 

Първо Златков игра непозволено в наказателното поле в 66-ата минута, което доведе до дузпа, превърната в гол от Магера. Малко по-късно Лучак бе точен от близко разстояние.

 

В заключителните минути на мача иван Цветков пропусна отлична възможност да намали резултата, стреляйки в напречната греда от фаул.